<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đaci se požalili da im fali dvorana, Kolinda im rekla: Imate livadu

Hrvatska

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prošle nedjelje je "izmjestila" svoju kancelariju u Brodsko-posavsku županiju gdje je posjetila više gradova i opština: Slavonski Brod, Staru i Novu Gradišku, Okučane, Sikirevce, piše index.hr.

14. oktobar 2018, 12:00

Upravo ju je tamo dočekalo, kako su napisali na Facebook stranici Radio Slavonija, veliko iznenađenje. Naime, ispred škole su je velikim aplauzom dočekali učenici. Nakon pljeskanja, Kolinda se slikala s njima, a onda su kratko i porazgovarali.

"Je l' vam dobro u školi?", pitala je predsjednica učenike.

"Daaaa", odgovorili su uglas.

Dok se još nisu ni utišali, gospođa koja je s njima dočekala Kolindu, vjerovatno direktorka škole, pitala ih je: “A šta nam nedostaje?”

"Dvorana", opet su rekli svi učenici.

Kolinda se osvrnula oko sebe i učenicima odgovorila:

"Zato imate livadu."

Direktorka je poslije nekoliko sekundi ćutanja ipak prozborila:

"Da, veliku livadu."

Ona i Kolinda su pred djecom još vrlo kratko popričale, a onda je Grabar Kitarović otišla dok su joj djeca veselo mahala.

Ovo su neke od reakcija na Kolindinu poruku djeci da umjesto školske dvoranu imaju livadu:

"Pazi sramotnog odgovora u 21. vijeku, imate livadu... livade su bile popularne kad je moj tata išao u školu... "Treba kravu nasred livade da pase", "Da čovjek ne povjeruje, glavno da je ona sebi lijepa i pametna", "Ovcama treba livada, a djeci dvorana", "Kolinda kaže ja bih jela lososa, kuvar jedi inćune".