<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tur: Osma etapa najmlađem učesniku

Biciklizam

Najmlađi biciklista na Tur D'Fransu, 22-godišnji Francuz Tibo Pino pobijedio je u osmoj etapi od Belfora do Porentruja u dužini od 157,5 kilometara.

09. juli 2012, 12:00

Favoriti trke u u grupi od sedam biciklista stigli iza Pinoa sa 26 sekundi zaostatka, predvođeni braniocem titule Kadelom Evansom, a žutu majicu zadržao je Bredli Vigins.

Kratku, ali napornu, etapu sa sedam uspona Pino je rešio 16 kilometara pre kraja pobegavši najbližim pratiocima dva minuta.

Pino, koji pred početak Tura nije izabran u startnu postavu ekipe FDJ, bio je presrećan posle trijumfa.

Beta


"Ovo je san, poslednjih 10 kilometara bili su najduži u mom životu. Znao sam šta mogu da uradim i nadam se da direktor mog tima sada nema za čim da žali",

izjavio je Pino.

U ponedeljak se vozi deveta etapa od Ark-et-Senana do Bezansona, i predstavlja prvi od dva duža individualna hronometra u dužini od 41,5 kilometara.

"Nalazim se u fantastičnoj poziciji posle prve sedmica, i dva teška dana iza nas. Slede hronometar i dan odmora, a onda i neke najteže etape", istakao je lider Tura Vigins.