<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Povećana kupovina domaćih proizvoda

TRŽIŠTE

Privredna komora RS pokrenula je projekat pod nazivom "Naše je bolje", koji traje već treću godinu i čiji je cilj da potrošačima ukaže na značaj kupovine domaćih proizvoda.

24. juli 2012, 12:00

Zastupljenost i prodaja domaćih proizvoda na domaćem tržištu povećana je zahvaljujući direktnom dogovoru proizvođača i prodavaca, rekao je Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore Republike Srpske.

On kaže da proizvođači treba da ispune određene uslove da bi ušli u prodajni asortiman velikih tržnih centara, naročito stranih, što je ranije bio problem.

"Organizovali smo niz sastanaka sa proizvođačima i prodavcima da bismo se dogovorili o načinu otklanjanja tih problema. Može se reći da je postignut izvjestan napredak, ali da na unapređenju te saradnje treba i dalje raditi", rekao je Blagojević.

Privredna komora RS pokrenula je projekat pod nazivom "Naše je bolje", koji traje već treću godinu i čiji je cilj da potrošačima ukaže na značaj kupovine domaćih proizvoda.

"Kod naših potrošača postoji mišljenje da su domaći proizvodi lošiji, pa nastojimo da ukažemo na to da su i naši proizvodi, ako ne bolji, onda bar jednako dobri kao i uvezeni", kaže Blagojević.

On je dodao da su niz projekata i akcija, koje je organizovala Privredna komora RS, pokazali pozitivne rezultate i bar djelimično uticali na povećanje kupovine domaćih proizvoda, ali da je proizvođačima još potrebna kontinuirana podrška.

Govoreći o izvozu domaćih proizvoda, Blagojević je rekao da je, prema posljednjim podacima, izvoz smanjen, dok je uvoz stranih proizvoda povećan.

On je dodao da je u toku medijska kampanja projekta "Naše je bolje" koja će trajati do 15. septembra.