<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Reprezentacija BiH slavila protiv Velsa sa 2:0

Prijateljska utakmica

Nogometna reprezentacija BiH pobijedila je večeras, u prijateljskom dvoboju, odabranu selekciju Velsa u Llaneliju rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je Ibišević u 19. minuti, a konačan rezultat postavio je Stevanović u 53. minuti. Reprezentacija Velsa nije top klase, ali veseli razigranost bh. nacionalnog tima.

16. august 2012, 12:00

Ovome svakako treba dodati podatak da su Zmajevi posljednju pobjedu upisali u oktobru 2011. godine. Ovaj trijumf izuzetno je važan radi samopouzdanja pred početak kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Već u prvoj minuti Džeko je dobro šutirao sa desne strane, ali je čuvar mreže Velsa bio na oprezu. Domaći su uzvratili u osmoj minuti kada Ramsey nije bio precizan. Samo dvije minute kasnije Begović je uz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu.

Nakon toga slijedi period dominacije Zmajeva. Igrao se 16. minut, Salihović je izveo korner, najviše skače Džeko koji pogađa okvir gola.

U 19. minuti naš državni tim je došao u vodstvo. Stevanović je probio desnu stranu, ubacio prizemnu loptu u šesnaesterac domaćih, gdje se najbolje snalazi Ibišević i pogađa za 0:1. Pogodak je potpuno ohrabrio naše, koji su kontrolisali utakmicu.

Strijelac prvog gola mogao je udvostručiti vodstvo bh. nacionalnog tima u 27. minuti. Napadač Stuttgarta je napravio sjajan solo prodor, ali je šutirao pored gola.

Reprezentativci Velsa uzvratili su u 33. minuti. Šutirao je Bale, ali je Begović bio siguran. Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom izabranika Safeta Sušića.

Naši su nastavili napadati i u drugom poluvremenu. U 53. minuti vodili smo 2:0. Pjanić sjajno asistira za Stevanovića, koji sa desne strane odlično pogađa mrežu domaćih.

U 58. minuti Džeko je izigrao odbranu Velsa, ali je u posljednjim trenucima izblokiran.

Nakon vodstva BiH od 2:0 selektor Velsa je krenuo ofanzivno, sa tri napadača, što nije donijelo ništa konkretno domaćima.

U 76. minuti sjajan šut Džeke, ali je Myhill loptu odbio u korner. Napadač Manchester Cityja je u 86. minuti ponovo oprobao svoj šut, ali je lopta otišla preko gola. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.