<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šetači: Rad Saveza sindikata RS je obična farsa

Više od stotinu šetača na ulicama Banjaluke

Banjalučki “šetači” ponovo su izlašli na ulice i glasno i jasno su poručili Savezu sindikata RS kako je njihov "socijalni dijalog“ sa vlastima obična farsa.

28. august 2012, 12:00

Šetači su se sinoć u 18 i 30 okupili kod Starog hrasa i krenuli u protestnu šetnju centrom Banjaluke sve do kancelarija Saveza sindikata RS.


Šetači ističu kako posebno poražava činjenica da Savez sindikata RS svojom pasivnošću prešutno daje podršku kriminalu koji uništava privredu i tjera ljude na ulicu, korupciji kojoj radnici svakodnevno svjedoče, nepotizmu koji je postao uobičajena praksa.


"Mišićeva je rekla da će se „ulica desiti“ ako ne bude investicija i novih radnih mjesta. Mi je pitamo: koliko još decenija da čekamo?I među nama je mnogo onih kojima se svakodnevno prijeti otkazima jer se mirnim protestima suprostavljamo kriminalu i korupciji.Ne živimo u iluziji: jasno nam je da je Savez sindikata produžena ruka vlasti koja „vodi socijalni dijalog“ s ciljem da po svaku cijenu osigura socijalni mir, a time i poziciju vladajućih struktura" poručili su banjalučki Šetači.


,,Činjenica je da radnika nema na ulicama, šta god gospođa Mišić govorila ili ne govorila i činjenica je da je situacija katastrofalna" istakla je Maja Bjelajac, za BUKU govoreći o poslovičnoj pasivnosti.


Dražana Lepir, ispred organizacije ,,Oštra nula" navela je da je ova organizacije odavno ukazuje na potpunu devastaciju i propast domaće privrede i poljoprivrede: ,,Sama činjenica da dnevno 117 radnika ostaje bez posla, sama po sebi je alarmantn. Zaista mislim da itekako jeste vrijeme da radnici potraže svoja prava na ulici.", zaključila je Lepir.


Šetači su, kao što smo rekli poslije isticanja transparenata ispred Saveza Sindikata prošetali centrom grada. Nisu zabilježeni ilo kakvi incidenti.


Šetnje se,  naravno nastavljaju.

Pogledajte još fotografija: