<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mišo Vidović: Priveden jer je radio svoj posao

Tortura Vlasti

U toku protestne šetnje Banjalukom, priveden je naš kolega, novinar Federalne televizije, Mišo Vidović. Iako je organima reda pokazao svoju novinarsku iskaznicu, to im očigledno nije bilo dovoljno, pa su priveli novinara. I na ovaj način se ,izgleda, demonstrira primjena Dodikovog Kodeksa o ,,poštivanju novinarskih prava". BUKA Vam prenosi izjavu Miše Vidovića.

08. septembar 2012, 12:00

Tokom trajanja protestne šetnje 7. septemba u Banjaluci,  bio sam na radnom zadatku kao novinar, prošao pored policijskog kordona, a pritom me jedan od policajac zaustavo i ja sam mu glasno i jasno rekao  da sam novinar. Prema onome što sam  mogao čuti na mjestu  dogadjaja, i od nadležnih policijskih službenika, priveden sam , jer sam odbio  izvršiti naređenje  policajca da se udaljim od policijskog kordona.

Optužen sam da nisam htio da se odmaknem od policijskog kordona kada mi je to naređeno..Rekao sam im da samo radim svoj posao. Policajac koji me je zaustavio, zatražio je dokumenta, ja sam pritom pokazao i ličnu kartu, ali i novinarske iskazice i akreditacije-na tv-snimcima se može vidjeti da vadim novčanik iz džepa i „tražim“ dokumenta. Nako toga su me  policajci  kod  obližjeg policijskog automobila, legitimisali  i zapisali lične podatke(što se može takodje može vidjeti na tv-snimcima). Prema onome što sam mogao čuti  od prisutnih  policijskih službenika, narušavao  sam javni red i mir, i odbijao  naređenja službene osobe. I na kraju se sve završilo sa mojim legitimisanjem. Ovom prilikom bih zamolio  MUP RS da  ispita ovaj nemili događaj kako se ovako nešto ne bi više događalo, ne samo meni, nego i drugim kolegama koje profesionalno žele da obavljaju  svoj posao.

Dodikov kodeks alimentarius