<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Odgovornost bez Slobodana Gavranovića

Forum o odgovornosti

U okviru projekta „Jačanje uloge mladih u izborima“ Omladinski savjet Banjaluke je juče održao drugi Forum odgovornosti u banjalučkom Domu omladine.

25. septembar 2012, 12:00

Publici su se predstaviti kandidati za gradonačenika Banjaluke i to slijedećim redom:

- Aco Prelić, Strana socijalne sigurnosti srpskih boraca,
- Nenad Stevandić, Srpska demokratska stranka,
- Dragan Čavić, Demokratska partija,
- Milutin Pejić, Socijaldemokratska partija Republike Srpske.

Cilj organizovanja ovog foruma bio je da kandidate za najodgovorniju funkciju u Gradu približi mladima, i da mladi u direktnom kontaktu donesu svoj sud o kvalitetu političkih programa, kao i ličnoj sposobnosti svakog od kandidata. Pred publikom su kandidati imati priliku da uvjere mlade ljude da su oni zaista ti koji treba da vode najveći grad Republike Srpske, i što je još bitnije, da predstave i uvjere sve prisutne u kvalitet njihovih programa za Banjaluku.



Iz svega se vidi da forumu, iako je pozvan, nije prisustvovao gradonačelnički kadndidat iz reda SNSD-a Slobodan Gavranović.

Samo njegovo nepojavljivanje govori koliko on i njegov izborni štab percipiraju i uvažavaju mlade kao bitan glasački i opšte, demografski faktor.

Ali SNSD se pobrinuo da bude ,,vidljiv” na forumu. Tako su poslali pedesetak svojih aktivista koji su u majicama sa logom SNSD-a, prisustvovali ovom skupu.

Tako je ,,Forum odgovornosti” na najplastičniji način pokazao ko je odgovoran makar toliko da izdvoji sat-dva vremena i posveti ga mladima iz svoje sredine.

Očigledno, mladi ljudi, nisu visoko na listi prioriteta Slobodana Gavranović, dočim je imao prečeg posla i nije se pojavio na ovom skupu.