<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dijana Tepšić: Imamo pravo na izbor

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa javnim ličnostima u kojoj pitamo: Zašto je važno izaći na izbore?

04. oktobar 2012, 12:00

Dijana Tepšić, portparolka Gender centara Vlade RS


Dijana Tepšić je rekla da je važno izaći na izbore zato što imamo pravo na izbor, zato što je u pitanju kvalitet života građana i građanki, zato što jedino na taj način biramo osobe koje odlučuju o sudbini i životu mnogih ljudi.

“Zato što od odluka ljudi koje biramo zavisi sve, dakle i kakvo će nam biti obrazovanje, zdravstvena i socijalna zaštita, zaštita ljudskih prava, ekonomija, kultura, te generalno položaj građana i građanki u našem društvu. Dakle pravo da biramo, ne samo da je naše pravo nego i dužnost kao građana i građanki koji na taj način takođe i doprinose razvoju svoje zajednice i društva u kojem žive. Lokalni izbori su veoma bitni jer su lokalni organi vlasti najbliži građanima i građankama, i tu se rješavaju upravo veoma značajna pitanja za unapređenje kvaliteta života lokalnog stanovništva (žene i muškarce, dječake i djevojčice)”, rekla je Tepšićeva za BUKU.

Ona je dodala da kao žena uvijek izlazi na izbore i zato što su neke hrabre i veoma značajne žene za istoriju čovječanstva, mukotrpno i krvavo izborile pravo da žene mogu birati i biti birane, te da nije bilo njih, žene možda ni danas ne bi imale ta prava.

“Na taj način pokazujem zahvalnost i puno poštovanje i tim ženama koje su mi omogućile da mogu da glasam, te smatram da se to ne smije zaboraviti”, zaključuje ona.  

Vezan tekst:

Aleksandar Hršum: Da li je bolje biti glasač ili kriminalac?

Ostale BUKA ANKETE možete pogledati ovdje.