<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Glasao i jedan od najstarijih stanovnika u RS

Na biralištu i sa 103 godine!

Svoje glasačko pravo u Donjim Golešima kod Banjaluke danas je iskoristio Dragoljub Galić, koji ima čak 103 godine.

07. oktobar 2012, 12:00

Galić primjećuje da se u današnje vrijeme glasa "modernije", odnosno, kako kaže, lakše, a pamti mnoge izbore dosad.

Izborni dan mu je, ispričao je, i prilika da vidi svoje komšije, sugrađane, te s njima podijeli utiske i o današnjem izbornom danu.

Dragoljubu Galiću ovo nije prvi put da priča s novinarima, jer je još u januaru njegova životna bitka objavljena u mnogim medijima. Ovom, jednom od najstarijih stanovnika Republike Srpske, tada je ugrađen trajni elektrostimulator srca - pejsmejker.

Po informacijama objavljenim tada iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka, Dragoljub je postao treći najstariji pacijent u svijetu kome je ugrađen pejsmejker.

Na kraju prošle godine u BiH su živjela 193 stogodišnjaka, a na prostoru Republike Srpske bilo je 48 osoba koje su napunile 100 godina.

Žene su dugovječnije, pa je od ukupnog broja stogodišnjaka u BiH bila 131 žena i 62 muškarca.

Po tadašnjim podacima Agencije za identifikacione dokumente BiH, najstariji stanovnik BiH živio je u Republici Srpskoj, u opštini Šipovo, a riječ je osobi ženskog pola rođenoj 1903. godine, što znači da je tada imala 108 godina.