<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mun: Nakon izbora početi s rješavanjem problema

Američki ambasador u BiH Patrik Mun očekuje da će nakon lokalnih izbora politički lideri raditi na ekonomskim i ostalim pitanjima sa kojima se suočava BiH, kako bi se mogla brže kretati ka integracijama u Evropu.

07. oktobar 2012, 12:00

Ističući da mu je drago što građani pokazuju interes za glasanje, Mun je napomenuo da je sam glasački proces ključni element demokratije.

"Nadamo se da ćemo sutra imati rezultate na osnovu kojih ćemo moći odrediti kako su prošle stranke i kandidati, te da će nakon toga svi da rade na problemima sa kojima se suočavaju sve zajednice", rekao je Mun nakon što je danas obišao biračko mjesto na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da se velika pažnja danas poklanja izborima u Srebrenici.

"Podstičemo birače da obave građansku dužnost i glasaju na miran način. Ukoliko bude problema, postoji proces kojim treba ići i nadamo se da će se Centralna izborna komisija pozabaviti tim pitanjima", rekao je Mun.

Ambasada SAD u BiH ima 10 timova koji se u cijeloj BiH, zajedno sa drugim posmatračima iz međunarodne zajednice, nalaze na biračkim mjestima i prate tok izbora.