<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SNSD, najveći gubitnik izbora u RS

Realnost

Kako sada stvari stoje SNSD, je doživio potpuni fijasko na lokalnim izborima u Republici Srpskoj. Ova partija bi nakon izborne noći trebala itekako preispitati svoj rad, kao i unutrašnju strukturu.

07. oktobar 2012, 12:00

Retultati su sljedeći: Samo SDS je pobijedio u: Gradišci, Sokocu, Nevesinju, Doboju, Berkovićima, Prnjavoru, Donjem Žabaru, Bijeljini, Dubici, Višegradu, Palama, Gacku, Tesliću, Istočnoj Ilidži, Šamcu, Istočnom Mostaru, Trnovu, Istočnom Starom Gradu, Loparama, Kostajnici, Srpcu, Ljubinju, Oštroj Luci, Kneževu, Čajniču, Šamcu, Bratuncu i Han Pijesku.

Koalicije oko PDP-a, NDS-a i ostalih partija su ,,osvojile" Trebinje, Šekoviće, Prijedor.

Ne čudi zato kiseli osmijeh generalnog sekretara SNSD-a, Rajka Vasića, koji je saopštio da ,,SNSD vodi u mnogim opštinama gdje nisu do sada pobjeđivali, u nekim su već pobijedili, a u drugim se rezultati broje."

- U nekim opštinama smo izjednačeni s drugim kandidatima, naročito tamo gdje su mnoge političke stranke uspjele da okupe više političkih snaga, rekao je Vasić i dodao da očekuje rezultat koji su i projektovali, da u konačnom broju načelnika zadrže pozicije i prije četiri godine.

Ali, daleko je ovo od ,,projektovanih rezultata".

Pa, gdje je pobijedio SNSD?

Vasić je kazao da SNSD ubjedljivo vodi u Novom Gradu/Bosanskom Novom, Laktašima, a rekao je da su pobijedili u Petrovcu/Driniću, vode ubjeljivo u Banjoj Luci, u Čelicu je "skoro gotova stvar", te takođe u Ribiniku i Mrkonjić-Gradu.

Ako je na prošlim izborima SDS, doživio poraz, onda je na ovim lokalnim izborima, iz vizure SNSD-a ovo potpuni politički fijasko.

Na prvim ljudima SNSD--u je da vide ,,kud plovi ovaj brod".