<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Atina pod opsadom, stiže Merkelova

Atina

Njemačka kancelarka Angela Merkel u posjeti Grčkoj, prvi put od izbijanja dužničke krize 2009. Na ulicama Atine 7.000 policajaca, skupovi u centru zabranjeni.

09. oktobar 2012, 12:00

Tokom njene šestočasovne posjete predviđene su opsežne mjere bezbijednosti, a angažovane su i specijalne antiterorističke jedinice, dok su vodeni topovi u pripravnosti.

Štefen Zajbert, portparol Merkelove, izjavio je da će ona u Grčku donijeti poruku podrške za "ambiciozne" mjere štednje koje su već pokrenute u Atini, uz ohrabrenje da se nastavi sa naporima.

Njemačka kancelarka će, oko podneva, sletjeti na atinski aerodrom ''Evangelos Venizelos''. Ulice na njenom putu do sjedišta grčke vlade biće potpuno blokirane, helikopteri će nadgledati vožnju, a na krovovima sjedišta grčke vlade biće raspoređeni snajperisti.

Bilo kakva okupljanja na udaljenosti manjoj od 100 metara od trase kojom će proći njemačka kancelarka su zabranjena, ali se očekuje da će dva protesta u gradu ipak biti održana.