<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U trci za direktora Doma penzionera u Banjaluci i jedan ukopnik

Za mjesto direktora Doma penzionera Banjaluka konkurisalo je pet kandidata, rekli su „Glasu Srpske“ juče u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS.

05. mart 2013, 12:00

Do 1. marta na javni konkurs za izbor direktora Doma penzionera Banjaluka stiglo je pet prijava. S obzirom na to da je konkurs zatvoren 28. februara, sačekaće se još dan-dva na prijem pošiljki putem pošte – istakli su u resornom ministarstvu i naglasili da će poslije toga Komisija za izbor direktora otvoriti koverte, pregledati njihovu ispravnost i sa kandidatima zakazati intervju.

„Glas Srpske“ je ranije objavio koje uslove mora da ispunjava budući direktor Doma penzionera u Banjaluci, kao i direktor iste ustanove u Trebinju, čiji je izbor u toku. Naime, direktor Doma u Trebinju mora da posjeduje visoku stručnu spremu, i to diplomu pravnika ili ekonomiste, dok je za prvog čovjeka banjalučkog Doma dovoljna viša ili visoka stručna sprema, bez obzira na to o kojem fakultetu ili školi je riječ. Različiti uslovi za izbor direktora ove dvije ustanove, čija je djelatnost ista, „leže“ u statutima po kojima su donošeni kriterijumi, a koje su ove ustanove same donijele.

Konkurs za direktora Doma penzionera Banjaluka, koji je ranije bio raspisan, poništen je. Jedan od uslova poništenog konkursa bila je VSS – fakultet društvenog smjera i da kandidat nije u sukobu interesa.

Ilija Vujičić, koji je već gotovo dvije godine v. d. direktora Doma penzionera Banjaluka, posjeduje diplomu Više tekstilne škole iz Beograda. Vujičić je vlasnik dva preduzeća: „Flor“ i „Flor Granit“.

Vujičić je ranije rekao da neće konkurisati za mjesto direktora, dok juče nije želio ništa da komentariše, zbog toga što je, kako je rekao, na sastanku.