<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Cvijanović: Za dva dana imena ministara buduće Vlade RS

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će za dva dana saopštiti sastav buduće vlade, kao i ime ministra iz stranke koja do sada nije učestvovala u Vladi

05. mart 2013, 12:00

 Cvijanovićeva nije željela da govori o eventualnom reflektovanju mogućnosti za učešće nekog novog koalicionog partnera na neki drugi nivo vlasti u BiH, jer to nije od prvorazrednog značaja u ovom trenutku.

"Vidjećemo šta će se dogoditi kasnije. U BiH su stvari inače drugačije nego drugdje, jer jedna stvar koja bi imala direktnu refleksiju u nekoj drugoj zemlji, ovdje se ne dešava“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je dodala da se prvenstveno bavi pitanjem formiranja vlade Republike Srpske sa namjerom stvaranja dinamičnijeg načina interakcije vlade sa društvom, koji će biti solidarniji.

Cvijanovićeva je i za sutra najavila nekoliko konsultacija, dodajući da su pozivi upućeni i opozicionim strankama, ali da će glavnina biti završena do sjednice kolegijuma Narodne skupštine.

"I tokom vikenda ćemo imati sastanke sa predstavnicima civilnog društva. Želim da razgovaram sa udruženjima žena, jer prvi put na čelo vlade dolazi žena", najavila je Cvijanovićeva.