Kako je Mercedes spasio svijet od Hitlera?

Kako je Mercedes spasio svijet od Hitlera?

Piše: Agencije

Grupa njemačkih studenata sa filmske akademije u Ludvigsburgu snimila je nezvaničnu reklamu za Mercedes, od koje se ovaj proizvođač distancirao, a koja je ubrzo postala hit na internetu. Pogledajte i zašto.

Napravljen u maniru prave reklame koja govori o Mercedesovom Collision Prevention Assist sistemu za sprječavanje nesreće, spot postaje kontroverzan kada se u priči pojavljuje Hitler kao dječak: 

 

Iako je na neki način predstavljen u pozitivnom svjetlu jer je "spasao svijet od budućeg izvora zla zahvaljujući sistemu koji otkriva potencijalnu opasnost prije nego što do nje zaista dođe", Mercedes je razumljivo uznemiren zbog toga što se njegovo ime na bilo koji način povezuje sa Hitlerom. Sa moralne tačke gledišta, sporno je i to što automobil udara dijete. 

 

Mercedes se već ogradio od ove neslužbene reklame ocijenivši je kao neprimjerenu. 

 

Neprimjerena ili ne, pokazalo se da ime Hitler i dalje privlači veliku pažnju javnosti, s obzirom da je za nekoliko dana od kada je postavljena na You Tube reklama privukla milione gledalaca.  

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.