<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandru Bocan-Harčenku ključ grada Banjaluka

Odbornici Skupštine grada Banjaluka jednoglasno su prihvatili odluku da nagrada Ključ grada sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", kao posebni vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, povodom 22. aprila - Dana grada, bude uručena ambasadoru Rusije u BiH Aleksandru Bocan-Harčenku.

16. april 2014, 12:00

Odbornici su prihvatili odluke da se nagrada "Zlatni grb grada Banjaluka" uruči Košarkaškom klubu invalida "Vrbas" iz Banjaluke, kulturnoj radnici Vidosavi Grandić i publicisti Jovanu Babiću, a "Plaketa grada Banjaluka" Fudbalskom klubu "Polet Krajišnik", posthumno golmanu Slobodanu Karaliću, glumcu Dragoslavu Medojeviću, pulmologu Mirjani Đekić-Čađo i humanitarcu Bosi Miljuš.

Prema odluci Skupštine, povodom Dana grada, nagradu grada Banjaluka mladima u iznosu od 1.500 KM, kao poseban vid priznanja za rad u oblasti muzičke kulture i umjetnosti, biće uručena Milanu Vidoviću, mladom virtuozu na harmonici, i pijanisti Nataši Savić.

Nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji u Banjaluci, koja će biti održana na Dan grada, 22. aprila.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je da je Komisija za nagrade i priznanja obavila svoj posao na osnovu prijedloga i utvrđenih kriterijuma i donijela prijedlog koji je Skupština usvojila.

"Bez obzira na pojedine spekulacije u medijima, i ove godine smo dodijelili nagradu Ključ grada sa poveljom 'Počasni građanin grada Banjaluka' i to ambasadoru Rusije u BiH", rekao je Gavranović novinarima.