<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Real Madrid osvojio Kup kralja

Savladali Barcelonu sa 2:1

Nogometaši Real Madrida osvojili su Kup kralja nakon što su u finalnoj utakmici u Valenciji pobijedili Barcelonu sa 2:1.

17. april 2014, 12:00

 Kraljevski klub je do naslova i ukupno 19. osvojenog Kupa stigao fantastičnim pogotkom Garetha Balea u 85. minuti kada je Velšanin pretrčao pola terena i gurnuo loptu kroz noge vrataru Barcelone Joseu Manuelu Pintu.

Real Madrid je bio bolji u prvih sat vremena igre, a poveli su u 11. minuti kada je Angel di Maria pogodio za 1:0. Bale je potom promašio nekoliko prilika, a Barcelona je nakon 60. minute krenula u opći napad, koji je rezultirao izjednačujućim pogotkom Marca Batre u 68. minuti. Batra je najviše skočio nakon udarca iz kornera i pogodio sami ugao gola Reala.

Bale je pet minuta prije kraja dobio loptu na svojoj polovini, pretrčao Bartru i pogodio za pobjedu. U posljednjim sekundama priliku utakmice je imao Neymar, ali je pogodio stativu.

Real Madrid je tako osvojio prvi trofej sezone. Kraljevski klub još ima priliku osvojiti svoj jubilarni deseti naslov evropskog prvaka, a u polufinalu Lige prvaka očekuju ih ogledi protiv branitelja naslova Bayerna.

U španlskoj Primeri Real Madrid je drugi iza Atletico Madrida, a Barcelona bi mogla sezonu završiti bez ijednoga trofeja, jer su ispali iz Lige prvaka, a u prvenstvu su tek treći.