<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Južna Koreja: Bijesni roditelji gađali premijera, vladinog službenika išamarali

Južnokorejskog premijera Chung Hong-wona njegovi tjelohranitelji morali su spašavati od pobješnjelih roditelja i porodica koje panično tragaju za odgovorima oko sudbina nestalih putnika i djece nakon kobnog brodoloma trajekta s više od 450 putnika, od čega su njih više od 300 srednjoškolci.

17. april 2014, 12:00

Naime, bijesna skupina očajnih roditelja okružila je premijera Hong-wona, a zatim ga je netko gađao i zalio bocom vode. Drugog pak vladinog dužnosnika jedan bijesni roditelj je išamarao pred svima, što su, naravno, zabilježili fotoreporteri.

Također, pojavile su se vijesti da očajni roditelji nestalih učenika iznajmljuju brodice i samostalnu kreću u potragu za najmilijima. Kapetan trajekta Lee Joon-seok nalazi se na ispitivanju.

Mnoge obitelji nestalih kritiziraju vlasti. Otac nestalog djeteta, zajedno s još 10 roditelja, iznajmio je brodicu za 50 dolara po glavi, i svi su zajedno, s lokalnim reporterom i roniocem, krenuli u vlastitu akciju spašavanja.

- Operacija spašavanja uopće ne postoji. Spasioci prisutni na mjestu nesreće uopće ne tragaju za preživjelima, već svim silama pokušavaju spriječiti isticanje nafte. Svi smo užasno ljuti! Mediji tvrde da je u tijeku akcija spašavanja, ali to je jedna obična laž! - kazao je očajni otac za International Business Times.

Trajekt s više paluba potonuo je u srijedu ujutro na putu prema otoku Jejuu sa stotinama srednjoškolaca na palubi, koji su bili na školskom izletu.

Na brodu je bilo 459 putnika, od kojih su većina srednjoškolci. Potvrđena je smrt devetero putnika dok ih se 287 još uvijek smatra nestalima, prema posljednjim podacima. Spašeno je 179 putnika.

Izvor : Jutarnji. hr