Najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena Von Daniken u Visokom
Foto: Visokoin.com

Posjetio piramide

Najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena Von Daniken u Visokom

Piše: BUKA

Nesumnjivo najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena, pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je Bosansku dolinu piramida 28. aprila 2014, prenosi AgencijaNova.com

Njegov domaćin bio je pronalazač piramida u BiH i osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić.

Daniken i Osmanagić su proveli zajedno više od pet sati i obišli Bosansku piramidu Sunca i Podzemni labirint Ravne.

Prije dolaska u Visoko, Daniken je napisao Osmanagiću da ga nakon svakog predavanja kojeg održi, uvijek pitaju o bosanskim piramidama. S obzirom da ih nije posjetio nije mogao ništa da kaže o tome otkriću. Nakon višesatnog obilaska formirao je svoje mišljenje. U izjavi za nekoliko medija, Erich Von Daniken je rekao:

“Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima.

Ne razumijem vladu Bosne i Hercegovine koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće.

Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje

Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja.

U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida.”

Nakon posjete Ericha Von Danikena bosanskim piramidama, niz vodećih svjetskih nezavisnih istraživača dolazi u posjet Visokom. Među njima su i pronalazač megalitnih krugova na tlu Južne Afrike Michael Tellinger, ruski istraživač i graditelj piramida Valery Uvarov, austrijski istraživač prahistorijskih artefakata Klaus Dona, slovenački stručnjak za megalite i energetske linije Marko Pogačnik i drugi. Nekoliko desetina hiljada turista je najavilo svoju posjetu Bosanskoj dolini piramida u 2014.

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (5)
PS. Prodajem kuću u Visokom
Objavljeno:
Evo vam s desne strane linkovi na pravu istoriju, pravu arehologiju, prave strucnjake, a ne lakrdiju o kojoj vi danas pisete. Kad se prenijeli bilo koju od ovih prica? Ne promovirajte pseudonauku. http://neregistrirani.blogspot.com/
Objavljeno:
http://www.irna.lautre.net/Geology-of-the-Bosnian-pyramids.html
Objavljeno:
Pobogu, Buko, pa zasto vi pisete o ovoj ublehi?! Niti u Bosni ima piramida, niti je Osmanagic istrazivac, a Deniken jos manje! Mozda u svijetu "alternativne istorije" u kojem vladaju vanzemaljci, gmazovi, u svijetu Martija Misterije, ali u svijetu prave istorije, pomenuti dvojac i njihove teorije su nista osim lakrdije! I jos kukaju kako im se nije dalo dovoljno budzetskih novaca! Kako ih nije sramota traziti novce poreskih obveznika, nakon sto su kantonalna, opstinska i federalna vlada dali stotine i stotine hiljada za to prodavanje magle, a u isto vrijeme nisu mogli finansirati radove stvarnih strucnjaka, istoricara, arheologa, koji su morali prositi novce po Evropi i Svijetu, a dolazili do takvih otkrica da im je ukazivana cast da svojim govorima otvaraju godisnje svjetske skupove arheologa! Sramota pisati o ovom uopste! Eno, u Muzeju RS fantasticna postavka koja prikazuje rezultate saradnje Kembridza i nasih strucnjaka, o tome pisite, a ovaj new-age mumbo-jumbo, ostavite za alternativce tipa Ahmeda Bosnica!
Objavljeno:
Vi kao kurir, kakvi crni naučnici i istraživači. Sve i jedno ime koje ste pobrojali su šarlatani i teoretičari bez osnova, škole, znanja, ... Dosta više!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.