<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pijetlović: Idemo po medalju

Najbolje veterpolo reprezentacije večeras će se u Budimpešti boriti za plasman u finale Evropskog prvenstva. U duelu velikih rivala sastaće se Srbija i Crna Gora (20.30), te Italija i Mađarska (19).

25. juli 2014, 12:00

 "Naš cilj je i pre Evropskog prvenstva bilo polufinale. Sad idemo na medalju. Okrećemo se Crnoj Gori, četvrtfinalni duel s Grčkom smo već zaboravili. Očekuje nas jako teška utakmica, na gol razlike, koja će biti rešena u poslednjoj četvrtini", rekao je Gojko Pijetlović, golman Srbije, a prenijeli srbijanski mediji.

Srbija je u srijedu naveče pobijedila Grčku 13:9.

"Susret sa Španijom (u grupnoj fazi takmičenja) nas je digao. Videlo se na treninzima da ide nabolje. Postigli smo 13 golova. Protiv Grčke smo odigrali dobru utakmicu, koja nam je trebala, delovali smo sigurno, vodili sve vreme. Dosta pozitivnih stvari je bilo, ali možemo bolje. Slijedi duel 'na nož'. Crnogorci imaju kvalitet, fizički su jači, ali ni mi ne zaostajemo. To je ista škola vaterpola i biće velika utakmica", istakao je Andrija Prlainović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Milan Aleksić je istakao da je selekcija Srbije protiv Grčke pokazala sigurnost u napadu i dodao:

"Proradio je igrač više. Primili smo nekoliko lakih golova i to treba da ispravimo. U ovoj fazi najvažnija je pobeda i sada nas čeka veliki duel s Crnom Gorom."

Kao ni Srbi, ni Crnogorci se ne zadovoljavaju polufinalom.

"Kontinuitet dobrih rezultata je ono čemu težimo, a bio nam je cilj i sada da dođemo do polufinala. Sad imamo samo jednu želju - da dođemo do medalje", rekao je Ranko Perović, selektor Crne Gore.

Njegov pomoćnik Vido Lompar istakao je da nema favorita u duelu Crne Gore i Srbije.

"Srbija je opravdala ulogu favorita protiv Grčke. Znalo se da Grci neće moći da igraju s njima na veliki broj golova i spremali smo se za duel sa Srbijom. Ono što nas čeka u petak je klasiko velikih takmičenja. Spremni smo i bićemo još spremniji za petak. Šanse su podjednake, ko izbaci maksimum iz sebe, ući će u finale", istakao je Lompar.

Velika borba očekuje se i u duelu Mađarske i Italije, koja je u četvrtfinalu pobijedila Hrvatsku rezultatom 8:7. Finale je na programu u nedjelju od 20.30, a u 18.30 će biti igrana utakmica za treće mjesto.