<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PS BiH: Osigurano sedam miliona KM iz budžeta za pomoć ugroženim od poplava

Uštede su napravili svi budžetski korisnici svojim prijedlozima kojima su pojedinačni budžetski institucija smanjeni za jedan posto, čime je ispoštovan zaključak Vijeća ministara BiH i više zaključaka sa 67. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o budžetskim uštedama

25. juli 2014, 12:00

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  po hitnom postupku usvojio je izmjene i dopune Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2014. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovim su ispunjeni svi preduvjeti za preusmjeravanje više od sedam milijuna KM iz državnog budžeta za područja ugrožena poplavama u maju.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na jučer je također, po hitnom postupku usvojio  izmjene i dopune Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2014.

Izmjene i dopune Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine  i međunarodnih obveza BiH za 2014. godinu, kojim je predviđeno preusmjeravanje više od sedam milijuna KM iz državnog budžeta za područja ugrožena poplavama u maju utvrdilo je Vijeće ministara BiH na sjednici 8. jula, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH.

Uštede su napravili svi budžetski korisnici svojim prijedlozima kojima su pojedinačni budžetski institucija smanjeni za jedan posto, čime je ispoštovan zaključak Vijeća ministara BiH i više zaključaka sa 67. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o budžetskim uštedama.

Zbog objektivnih šteta i nastalih troškova tokom poplava uvažena je činjenica da su  tri institucije, i to Ministarstvo obrane, Obavještajno-sigurnosna agencija i Uprava za indirektno oporezivanje izdvojile niža sredstva.