<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ima samo šest godina, a obara svjetske rekorde kao od šale (FOTO)

Šestogodišnji Gagan Satiš iz Indije uspio je na rolšuama da se provuče ispod 39 parkiranih automobila i tako postavi novi svjetski rekord u ovoj neobičnoj kategoriji.

25. juli 2014, 12:00

On vježba svakog dana i toliko je savitljiv da može da vozi čak i kad se spusti na desetak centimetara od tla. Dječak iz Bangalora postao je slavan u svom gradu i inspirisao druge da počnu da se bave ovim bizarnim hobijem.

Priznanje o oborenom rekordu

- Obožavam da vozim rolšue. To radim od svoje treće godine. Moj sljedeći cilj je da se provučem ispod stotinu automobila, a volio bih da odem i na olimpijadu - kaže Gagan.

Njegova majka Hema Satiš (28) kaže da se dječak povrijedio nekoliko puta, ali to ga nije obeshrabrilo.

- Prije nekoliko mjeseci je odrao lice jer se spustio suviše blizu betona. Iako je krvario, nastavio je da vozi sve do kraja puta - otkriva ona.

Rekord ovog šestogodišnjaka upisan je u indijsku knjigu rekorda kao "najduža razdaljina pređena na rolušama ispod automobila", ali njegov podvig tek treba da bude ratifikovan od strane Ginisove knjige rekorda.

U postizanju svog cilja, Gagan je oborio rekord od 157 metara koji je postavio tada petogodišnjak Šrija Dešpande.