<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najlepša turistička mjesta u SAD

Kuda god da krenemo i gdje god da se okrenemo uvijek naletimo na nove prirodne ljepote koje samo čekaju da ih otkrijemo. Zbog svoje veličine SAD se smatra državom sa najvećom biološkom raznolikošću i prirodnim ljepotama na svijetu, pa evo liste nekih od najlepših mjesta koja tamo možete posjetiti.

28. juli 2014, 12:00

Plaža Lanikai

Ova plaža je savršen primjer kako je priroda puna prelijepih mjesta. Nalazi se na ostrvu Lanikai na Havajima. Iako se prostire na svega 1600 kvadratnih metara površine, riječ je o jednoj od najviše spominjanih plaža na svijetu. Često se koristi za snimanje spotova i editorijala, pa postoji velika šansa da naletite na neku od svjetski poznatih manekenki kada se budete izležavali. Ipak, najpoznatija je po spektakularnim prizorima mjeseca.

Nacionalni park Denali

Stvarno veličanstveno i jedinstveno mjesto smješteno u samom srcu Aljaske. Ovaj park prostire se na čak šest miliona hektara površine, a u njemu se nalazi i McKinley, najviši vrh sjeverne Amerike. Ovo je pravi divlji raj na zemlji gdje su svoj dom pronašli medvjedi, losovi, vukovi i mnoga druga bića. Godišnje ovaj park posjeti oko 400.000 turista.

Palouse vodopadi

Ako ste željni da posjetite mjesto kao stvoreno za avanture i podizanje adrenalina, onda su ovi vodopadi pravo mjesto za vas. Nalaze se na reci Palouse, a sam park je osmišljen kao veliko područje za kampovanje koje se prostire na čak 105 hektara. Ovaj park je kao biser u pustinji. Voda koja pada sa 60 metara visine u duboki kanjon, neće vas nikako ostaviti ravnodušnima, a zvuk koji se pritom stvara sigurno će vam nakratko zalediti krv u venama.

Kilauea

Nizak vulkan na Havajskom ostrvlju svojom aktivnošću privlači seizmologe iz svih dijelova svijeta. Rado ga posjećuju i turisti, i broji do čak 2,6 miliona individualnih posjetilaca godišnje. Razlog tako visokoj posjećenosti jeste činjenica da je lako dostupan i konstantno je pod nadzorom stručnjaka. Tako da ne postoji bojazan da bi vas vulkan mogao iznenaditi baš kad se nalazite u blizini kratera.

Foto: Image courtesy of CNaene / FreeDigitalPhotos.net

Nijagarini vodopadi

Riječ je o tri velika slapa koji čine prirodnu granicu između SAD i Kanade. Ovo je jedna od najposjećenijih atrakcija na svijetu sa preko pet miliona posjetilaca godišnje. Ovo mjesto je davno prepoznato po svojoj ljepoti, ali je isto tako važan izvor za proizvodnju električne energije.

Oslikane planine

Ovo prelijepo mjesto smješteno je u državi Oregon, a svoj naziv duguje prekrasno obojenim stijenama koje različitim bojama pokazuju kako su rasle kroz milione godina. Najbolje doba dana za prošetati ovim parkom je kasno popodne, kada sunce stvara žive boje, a zbog promjene količine vlage u vazduhu možete vidjeti kako se boja mijenja iz minuta u minut.

Nacionalni park Yellowstone

Definitivno najpoznatiji nacionalni park na svijetu koji je prepoznat po svojoj divljini, gejzirima i mnogobrojnim termalnim izvorima. Najpoznatiji simbol ovog parka je gejzir Old Faithfull, najveći aktivni gejzir na svijetu. Park se prostire na 5582 kvadratna kilometra površine, i sve je kao stvoreno za kampovanje i različite aktivnosti na otvorenom.

Veliki kanjon

Riječ je o kanjonu koji je godinama klesala reka Colorado. Veliki kanjon proglašen je jednim od sedam svjetskih čuda. Dug je 466 kilometara, na pojedinim mjestima širine do 29 kilometara, a prosječna dubina kanjona je 1800 metara. Ne radi se o najvećem i najdubljem kanjonu na svijetu, ali njegova masivna ljepota i predivni prizori - rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.