<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Apple bi mogao da „zastari“ za dvije godine

Tehnološki sektor je toliko kompetitivan da bi Apple uskoro mogao da bude izbačen iz posla, tvrdi jedan šef investicionog fonda.

28. juli 2014, 12:00

Apple bi mogao da „zastari“ za dvije godine zbog toga što je tehnološki sektor toliko takmičarski nastrojen.

Uprkos profitu od 7.7 milijardi dolara, Pedro de Noronga, partner u investicionom fondu Noster Capital, tvrdi da je nemoguće znati šta će se sa kompanijom desiti ukoliko je posmatramo dugoročno.

„Meni je kao investitoru potrebno da znam gdje će kompanija biti za 5 do 10 godina. Međutim, ja ne znam gdje će te kompanije tada biti. Samo pogledajte Apple, u pitanju je kompanija kojoj se divim i koju volim – ali ja ne posjedujem njene deonice, iako posjedujem Apple proizvode. Ne znam gdje će Apple biti za tri godine. Možda postane nepotreban ili zastario, kao što smo to već imali prilike da vidimo sa velikim brojem drugih kompanija“.

Apple, koji za konkurenciju ima Google, Samsung, Sony, Microsoft pa čak i Facebook, bi trebalo da predstavi novu verziju iPhonea krajem ove godine, a očekuje se da bi svoju premijeru uskoro mogli da imaju i pametni sat i Apple televizija.