<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Trenutno uspostavljena stabilizacija opšteg zdravstvenog stanja Sulejmana Tihića

Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošču UKCS-a, izjavila je da je trenutno uspostavljena stabilizacija općeg zdravstvenog stanja Sulejmana Tihića, predsjednika SDA

23. august 2014, 12:00

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić primljen je jučer na Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu (UKCS) zbog zdravstvenih problema.

Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošču UKCS-a, izjavila je da je trenutno uspostavljena stabilizacija općeg zdravstvenog stanja Tihića.

“Konzilij ljekara koji prati stanje pacijenta je utvrdio da je trenutno uspostavljena stabilizacija općeg zdravstvenog stanja pacijenta Sulejmana Tihića”, kazala je Dedajić za Anadolu Agency (AA).

Dodala je kako su nastavljene terapije i dijagnoze kako bi se pružila ljekarska pomoć pacijentu.

“Nastavlja se dalje sa terapijskim i dijagnostičkim procedurama”, istakla je šefica Službe za odnose s javnošću UKCS-a.

Inače, Sulejman Tihić se već duže vrijeme bori sa teškom bolešću i ranije je bio na višemjesečnom liječenju karcinoma. U maju ove godine je također bio smješten na UKCS zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Zbog teške bolesti i nekoliko operacija kojima je bio podvrgnut, Tihić je mjesecima odsutan iz političkog života.