<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vilander: Đoković daleko od vrhunca

Sedmostruki osvajač Gren slem titula Mats Vilander smatra da je Novak Đoković daleko od favorita za osvajanje predstojećeg US opena.

23. august 2014, 12:00

Vilander je u svom blogu na „Evrosportu“ napisao da je Đoković u slaboj formi, što će odgovarati mnogim igračima u njegovom dijelu žreba.

Kao prvog favorita za osvajanje turnira Šveđanin je izdvojio Rodžera Federera, koji igra u nevjerovatnoj formi u posljednje vrijeme.

Ipak, ovakav stav ne bi trebalo mnogo da brine prvog tenisera svijeta, pošto je poznato da Vilander nema baš neko preterano mišljenje o njemu.

„Očigledno da se Novak Đoković kao teniser broj 1 mora uzeti u obzir, ali on stvarno nije na vrhuncu igre. Zato, možda je ovo godina šanse za autsajdera. To su Grigor Dimitrov, Tomaš Berdih, Žo-Vilfred Conga, Miloš Raonić i Stanislas Vavrinka. Oni vide da Novak ne igra dobro, da Nadal nije tu, a Mari nije na vrhuncu igre. Oni takođe osećaju da jednog dana mogu da pobede i Federera. Tako da je veoma otvoreno“, napisao je Vilander u svom blogu na sajtu „Evrosporta“.

Bivši švedski teniser naveo je da je Rodžer Federer prvi favorit da osvoji titulu na Flešing Medouzu. On objašnjava da je Švajcarac trenutno najbolji teniser na svijetu, što je pokazao odličnim partijama na turnirima po Americi.