<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sve spremno za povratak Ronalda na Old Trafford

Guillem Balague

Povratak nogometaša Reala iz Madrida Cristiana Ronalda u Manchester United sve je izvjesniji, prenijela je danas britanska televizija Sky.

16. septembar 2014, 12:00

 Ugledni španski novinar Guillem Balague kazao je Skyju da je Ronaldo u posljednje vrijeme očigledno nezadovoljan i podsjetio da finansijski uslovi transfera ne bi trebalo da predstavljaju problem za United, prenosi Tanjug.

''Ronaldo je nesretan i to je i rekao. Malo poslije toga ispravio se i kazao kako nije baš tako mislio. U svakom slučaju, on nije sretan jer su iz kluba u prethodnih godinu dana otišli Mesut Özil, Xabi Alonso i Angel di Maria'' - objasnio je Balague. 

Ronaldo je u Real iz Uniteda stigao u ljeto 2009. godine. 

''Ronaldo očigledno smatra da u Realu veoma dobro radi svoj posao, ali se i sjeća da je u Unitedu uživao skoro kao da je malo dijete. On sanja povratak u United, a engleski klub sada nema problema s novcem'' - istakao je španski novinar. 

On je dodao da je još neizvjesno kada će se tačno Ronaldo vratiti u engleskog giganta. 

''To prije svega zavisi od njega. Sigurno se neće desiti ovog ili sljedećeg mjeseca, ali jasno je da je sve spremno za njegov povratak'' - zaključio je Balague. 

Ronaldo je do sada za madridski klub odigrao 251 utakmicu i dao 256 golova, a prošle sezone osvojio je Ligu prvaka s Realom.