<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Irmela Peranović osvojila prvo zlato za BiH

Bravo

Bravo Irmela

17. septembar 2014, 12:00

Danas je u o okviru finalnih takmičenja na Evropskim olimpijskim igrama koje se od 09.-21 septembra održavaju u belgijskom gradu Antwerpu osvojena prva zlatna medalja za predstavnicu Specijalne olimpijade BiH u plivanju na 25 slobodno koju je osvojila IRMELA PERANOVIĆ.


Osim Irmele Peranović danas je u finalu nastupio i Miro Vasić koji je takodjer plivao 25. slobodno sa rezultatom 15,89 s. Iako je Vasic isplivao svoje najbolje vrijeme nažalost za samo 5 stotinki mu je izmakla bronzana medalja.




O nastupu predstavnika Specijalne Olimpijade BiH selektor plivačke reprezentacije Samir Halilović je rekao:
Irma Peranović je danas odlično plivala. Nakon jucerasnje preliminarne trke potajno sam se nadao da ce osvojiti jednu od medalja, što se i obistinilo. Njenoj sreci nije bilo kraja na ceremoniji dodjele medalja i to je ono što ovi sportisti zaista i zaslužuju. Ja moram iskreno reci da je i Miro Vasić zaslužio jednu od medalja jer je plivao svoje najbolje vrijeme, ali takav je sport.


 Njegovo četvrto mjesto je odličan rezultat ali ostaje velika žal za medaljom.
Pored nastupa u plivanju danas su na sportskim terenima bili i stonoteniseri Irma Juhić i Damir Rimac koji su u finalu u dublu osvojili takodjer odlično četvrto mjesto.
Sutra Rimac i Juhić imaju svoje finalne nastupe u pojedinačnim konkurencijama.Kad su u pitanju nastupi atletičara sutra 17. septembra na programu su finalni nastupi NIHADE BULJUBAŠIĆ koja će nastupiti u disciplini 100m, ADMIRA AŠĆERIĆA I MERSADA REDŽIĆA koji će nastupiti u disciplini 200m, kao i KRISTINE KLAČAR koja će nastupiti u skoku u dalj.