<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Članak o gej roditeljima izazvao bes čitalaca

Ženski magazin "Family Circle" (Porodični krug) je ušao u istoriju pošto je u oktobarskom izdanju objavio članak o gej paru sa dvoje djece, i pritom se suočio sa lošim komentarima čitalaca.

24. oktobar 2014, 12:00

Foto:Purple Sherbet Photography/Flickr.com


Homoseksualni par Kris i Bob Osner-Heket pojavili su se sa svoje dvije ćerke u posljednjem broju porodičnog magazina u novoj rubrici "Modern Life". "U pitanju je jedna od novih rubrika koje su nastale s novima redizajniranim septembarskim brojem magazina", rekla je Linda Firs, glavna i odgovorna urednica magazina za HuffPost

Ona je dodala da magazin "Family Circle" postoji od 1932. godine i prošao je kroz sve promene kroz koje su prolazile i američke porodica. "Mislimo da je važno da se osvrnemo na sve porodice i ne mislimo da je velika stvar, objaviti članak o gej roditeljima", dodala je ona. 

U kolumni, neka od pitanja su: "Šta vas je najviše iznenadilo u roditeljstvu?", ali i "Koje tri reči najbolje opisuju vašu porodicu?". Par Osner-Heket opisuje kako su se uvijek osjećali prihvaćeno u zajednicama u kojima su živjeli. 

Čitaoci, međutim, nisu dobro prihvatuli ovaj članak i redakcija je dobila gomilu loših i nezadovoljnih reakcija, neke od njih su se našle i na Fejsbuku. 

Linda Firs brani ideju uključivanja dva oca u ideju porodice koju zastupa ovaj magazin. 

"Nismo prvi magazin koji je podelio priču gej roditelja", objašnjava ona i dodaje: "Objavljujemo priče samohranih roditelja, međurasnih parova, nevjenčanih parova s djecom. Možda ni njih ljudi ne vole ali oni predstavljaju američku porodicu danas." 

Ona je zaključila da se iskreno nada da sve što oni objave u "Porodičnom krugu" predstavlja inspiraciju, informiše, provocira ili motiviše na jedan ili drugi način. "Naš cilj je da budemo relevantni, pošteni i realistični", završila je ona.