<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin: Rusija će ispuniti sve svoje obaveze prema Evropi u isporuci prirodnog gasa

Rusija nikada neće biti razlog krize. Oprezno i na vrijeme ćemo ispuniti sve obaveze kada je u pitanju isporuka prirodnog gasa Evropi, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin

25. oktobar 2014, 12:00

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će ispuniti sve preuzete obaveze prema Evropi kada je u pitanju isporuka prirodnog gasa, javlja Anadolu Agency (AA).

"Rusija nikada neće biti razlog krize. Oprezno i na vrijeme ćemo ispuniti sve obaveze kada je u pitanju isporuka prirodnog gasa Evropi", kazao je Putin.

On je izrazio nadu u pozitivan ishod pregovora u vezi gasa, koji će biti održani sljedeće sedmice u Briselu.

"Ako bude ovako nema nikakvih problema i ne može ih biti. Ali, ako se ne postigne sporazum onda dolazi u opasnost nedozvoljeno korištenje plina iz naših tranzitnih plinovoda. U ishodu toga može doći do krize, a to je nešto što mi uopće ne želimo", poručio je Putin.

Govoreći o događajima u Ukrajini, Putin je kazao da je sada najvažnije u potpunosti zaustaviti rat u toj zemlji.

Tokom govora, Putin se dotakao i sankcija koje su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele Rusiji kazavši da Amerika zapravo "siječe granu na kojoj sjedi".