<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stephen Hawking objavio svoj prvi post na Facebooku, evo šta je napisao

Stephen Hawking, najpoznatiji savremeni fizičar, otvorio je Facebook profil početkom ovog mjeseca, a juče je, javlja Time, objavio i svoj prvi post.

25. oktobar 2014, 12:00

"Oduvijek sam se pitao u čemu je tajna postojanja svemira. Vrijeme i prostor mogu zauvijek biti misterij, ali to me nije spriječilo u potrazi. Veze među nama su beskonačne, a sad kad imam priliku, raduje me da ovo putovanje dijelim s vama. Budite znatiželjni, znam da ću ja uvijek biti. Dobro došli i hvala vam što posjećujete moju stranicu", napisao je Hawking u svojoj prvoj objavi na Facebooku.


Poznati naučnik ima već više od milion pratilaca na ovoj društvenoj mreži, a bit će svakako zanimljivo pratiti njegove objave. 

Inače, za nekoliko sedmica bit će premijerno prikazan biografski film o Hawkingovom životu, "The Theory of Everything", čiji je redatelj James Marsh, a u kojem će poznatog fizičara utjeloviti Eddie Redmayne. 

Filmska priča donosi poznate i nepoznate detalje iz Hawkingova privatnog i poslovnog života. Osim prikaza njegova obrazovanja i naučne karijere, film donosi i priču o borbi s teškom bolešću s kojom je suočen. 


Izvor : Index.hr