<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pao budžet Banjaluke: Opozicije i dio vladajućih nisu dali podršku

Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada Banjaluka za prvih šest mjeseci ove godine na sjednici gradske skupštine nije usvojen

31. oktobar 2014, 12:00

Kako je objasnila zamjenik zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić izvještaj nije dobio podršku odbornika iz čisto tehničkih razloga .

“Tokom rasprave nije bilo suštinskih primjedbi, prosto dogodilo se da je određeni broj odbornika bio van skupštinske sale. Samo pet odbornika je glasalo protiv konsolidovanog izvještaja”, rekla je Brkićeva i izrazila uvjerenje da će izvještaj ponovo razmatrati i da će dobiti potrebnu većinu.

Ona je navela da konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za prvih šest mjeseci oslikava stvarno stanje, te da je prema njemu za prvih šet mjeseci ove godine zabilježen deficit od 4.123.000 KM.

Izvještaj nije podržala opozicija, ali ni četiri odbornika vladajuće koalicije koji nisu bili u sali za vrijeme glasanja.

Opozicija smatra da konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine nije realno predstavljen, a odbornik PDP-a Zoran Talić kaže da izvještaj nije istinski i realan.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban rekao je da po poslovniku nema prepreka da se konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci nađe već na narednom skupštinskom zasjedanju koje je planirano za 14. novembra.

“Izvještaj nije prihvaćen iz tehničkih razloga, kvorum je bio na granici. Nije bilo nijednog ozbiljnog razloga iznesenog koji bi upućivao na to da izvještaj bude odbijen”, rekao je Balaban.

On je rekao da se na narednom zasjedanju očekuje drugi rebalans budžeta za ovu godinu, kao i nacrt budžeta za narednu godinu.

Balaban je istakao da nema nikakvih problema u funkcionisanju gradskog parlamenta i samog gradonačelnika.