<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Još jedna stranica sa fotografijama maloljetnica iz regije

Facebook je još jednom poslužio kao plodno tlo za narušavanje privatnosti i promovisanje neprimjerenih fotografija maloljetnih osoba.

22. novembar 2014, 12:00

 Pošast Facebook stranica koje za cilj imaju objavu neprikladnih fotografija djevojaka i djevojčica nije doživjela svoj kraj.

Naime, na najvećoj online društvenoj mreži pojavila se grupa indikativnog naziva "Današnje srednjoškolke", a koja promoviše gore opisane fotografije bez pristanka autora. Ipak, privatnost je tek u drugom planu, jer se na većem broju fotografija nalaze maloljetne osobe.

Facebook stranica ima preko 20.000 "likeova" što govori o morbidnoj zainteresovanosti stanovnika regiona. Napominjemo da ovakve grupe prelaze granice država te da se fotografije "sakupljaju" sa šireg područja bivše Jugoslavije.



Ovakve stranica se gase na nekoliko načina, a najefektivniji je pritisak na dugme "Report“ koji će obavijestiti Facebook da se njegov prostor koristi za promociju neprikladnog sadržaja.

Izvor: Klix.ba