<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Željko Obradović povodom ubistva Marka Ivkovića: Sport mora spajati, a ne razvadjati ljude

Trener turskog košarkaškog kluba Fenerbahče Ulkera Željko Obradović, u vezi sa ubistvom navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića preksinoć u Istanbulu, izjavio je da sport mora biti sredstvo koje ljude spaja, a ne razdvaja

23. novembar 2014, 12:00

 Obradović se obratio medijima nakon susreta Fenerbahče Ulkera i Istanbul Buyuksehir Belediyespora, gdje je njegova ekipa slavila pobjedom od 95-60, a tom prilikom se dotakao i dešavanja od preksinoć u Istanbulu, pred susret Galatasaray Liv Hospitala i Crvene zvezde. 

Kazavši kako je već kasno za slanje bilo kakvih poruka, Obradović je poručio:

"Nestao je jedan život i svi imamo jednu veoma važnu dužnost. Moramo dati pravu poruku, a to je da sport mora biti sredstvo koje spaja ljude, a ne razdvaja".

Obradović je uputio poruke saučešća porodici ubijenog Marka Ivkovića. 

On je također, rekao da se treba zajedno raditi na tome da nigdje na svijetu ne dolazi do ovakvih slučajeva, te dodao da već 23 godine obavlja dužnost trenera. Obradović je poručio da sport uvijek mora ostati samo sport. 

Podsjetimo, navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) iz Zemuna preksinoć je izgubio život u Istanbulu u sukobu navijača.

Do sukoba navijača došlo je ispred dvorane Abdi Ipekči kada se igrala košarkaška utakmica Evrolige između Galatasaraya i Crvene zvezde. Istanbulska policija pokrenula je opsežnu istragu nakon pogibije navijača.

Sahrana Ivkovića najavljena je za sutra.