<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pijani mladići napali nožem četiri putnika u tramvaju

Strava u Sarajevu

Četiri putnika povrijeđena su su sinoć u tramvaju u Sarajevu nakon što su na njih nasrnule dvije osobe.

24. novembar 2014, 12:00

Kako je za N1 istaknuto iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona sarajevo, napad se dogodio oko 21:30 sati u tramvaju u naselju Stup.


"Došlo je do fizičkog obračuna, odnosno tuče između osoba i tom prilikom četiri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede. Jedna osoba je zadobila povrede od udaraca, a tri su povrijeđene oštrim predmetom", istaknuto je iz MUP-a KS.

Nakon napada na putnike dvije osobe, inicijala S. A. (21) i M. A. (22) su lišene slobode i sumnjiče se za nasilničko ponašanje.

Nezvanično, dvojica mladića su bila u alkoholiziranom stanju, a putnike su napali nožem posjekavši ih.

Prema riječima glasnogovornice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamere Šehić, svi pacijenti pušteni su na kućno liječenje nakon ukazane pomoći.

"Oko 22 sata sinoć su na Kliniku urgentne medicine primljena četiri pacijenta kojima je ukazana ljekarska pomoć i kod kojih je dijagnostika pokazala lakše tjelesne povrede u vidu manjih posjekotina po rukama. Jedan od pacijenata imao je i kontuzije zbog čega je zadržan na dodatnim pretragama, a nakon toga je i on pušten na kućno liječenje", kazala je Šehić za Anadoliju.