<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Iliju Stevačevića nismo kupili, obećali smo mu povećanje najnižih penzija u RS za tri posto

Narodni poslanik Ilija Stevančević odlučio je istupiti iz koalicionog sporazuma sa SDS-om i Srpskom radikalnom strankom i podržao koaliciju SNSD, DNS i SP, nakon što sam mu obećao da ću ispuniti njegov zahtjev da najniže penzije u RS budu povećane za tri posto, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik

24. novembar 2014, 12:00

 U obraćanju novinarima tokom pauze na konstitutivnoj sjednici NSRS, Dodik je istakao da je "Stevančević častan čovjek i da su neosnovane optužbe Saveza za promjene da se prodao".

Kada je u pitanju bivši član NDP-a Vojin Mitrović, koji je napustio klub te partije te se pridružio koaliciji okupljenoj oko SNSD-a, Dodik je istakao kako je "Mitrović bio predsjednik gradskog odbora SND Bijeljina, te da Draganu Čaviću niko nije kriv što ne zna koga je primio u svoju stranku".

Iako se novinarima obratio prije nego su poslanici svojim glasovima izabrali novog predsjednika Narodne skupštine RS-a, Dodik je kazao kako će do kraja ove nedjelje imenovati mandatara za sastav Vlade RS, kako bi nova vlada bila izabrana do 20. decembra.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, istakao je ukoliko SNSD ne bude dio većine na državnom nivou sa svoja tri delegata u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH, moći će blokirati donošenje svakog zakona koji bude štetan po interese RS.

Ponovio je i da ne želi bilo kakvu vrstu saradnje sa SDA "sve dok ta partija ne promijeni svoje politike".