<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U predgrađu Sent Luisa ranjen policajac, protesti zbog odluke porote

FERGUSON

Jedan policajac je ranjen nakon što je na njega otvorena vatra u predgrađu Sent Luisa, u blizini Fergusona, u američkoj državi Misuri, ali nije poznato da li pucnjava ima veze sa uličnim protestima nakon odluke velike porote u slučaju Majkla Brauna, saopštila je policija.

25. novembar 2014, 12:00

Policajac je pogođen u ruku i očekuje se da će se oporaviti, ali okolnosti pucnjave za sada nisu jasne, dok je potraga za napadačem u toku.

U međuvremenu, došlo je do sukoba policije i demonstranata u Fergusonu nakon što je velika porota oblasti Sent Luis odlučila da ne optuži policajca Darena Vilsona zbog ubistva 18-godišnjeg tamnoputog tinejdžera Majkla Brauna.

Ispaljeno je više hitaca iz vatrenog oružja, a zapaljeno je nekoliko  vozila i zgrada.

Guverner Misurija Džej Nikson je prije nego je porota donijela odluku uveo  vanredno stanje u regionu zbog mogućih protesta i pozvao u pomoć i 400 pripadnika Nacionalne garde.

Braunova porodica saopštila je da je duboko razočarana odlukom porote.

Kasno sinoć stotine demonstranata okupilo se ispred policijske stanice u Fergusonu, predgrađu Sent Luisa nakon odluke velike porote.

Policajac Daren Vilson ubio je nenaoružanog Brauna 9. avgusta u Fergusonu što je izazvalo talas demonstrancija.

Vilsonovi advokati rekli su da je njihov klijent djelovao u skladu sa zakonom i  obukom koju je prošao.