<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Coca-Cola od idućeg mjeseca počinje prodavati svoje mlijeko

Div bezalkoholnih pića Coca-Cola ubrzo će u svojoj ponudi imati i mlijeko.

25. novembar 2014, 12:00

Coca-Cola mlijeko bi se uskoro moglo naći i u vašim domovima, prenosiKlix.

U Coca-Coli vjeruju kako će njihov novi proizvod biti toliko popularan da će im donijeti "kišu novca". Kompanija je saopštila da će se njihovo mlijeko naći na policama prodavnica nekih zemalja idućeg mjeseca, ali su priznali i to da će biti dvostruko skuplje od mlijeka drugih proizvođača.

Ono čime opravdavaju tako visoku cijenu je to da će njihovo mlijeko, navodno, sadržavati više proteina, manje šećera i bit će bez laktoze.

Kompanija navodi kako će popularnost ovog mlijeka prema njihovoj procjeni postepeno rasti, ali su uvjereni da će ipak postići željeni cilj.

"Neko vrijeme će biti potrebno da se ovaj proizvod izgradi kao brend i neće odmah biti te 'kiše novca', ali će ona doći kasnije, uvjereni smo u to", navode u Coca-Coli, prenose mediji u SAD-u.

Coca-Colino mlijeko će se prvo naći na policama prodavnica u SAD-u, a onda će postepeno doći i na tržište drugih zemalja.