<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NAPAD NA FACEBOOK I INSTAGRAM: Evo ko je jutros srušio ove društvene mreže

Svi korisnici koji su u vremenu između 7.15 i 8.15 pokušavali da pristupe pomenutim sajtovima, dobijali su poruku izvinjenja, kao i informaciju da se uveliko radi na otklanjanju problema

27. januar 2015, 12:00

Društvene mreže Facebook i Instagram ovog jutra bile su van funkcije oko sat vremena. Svi korisnici koji su u vremenu između 7.15 i 8.15 pokušavali da pristupe pomenutim sajtovima, dobijali su poruku izvinjenja, kao i informaciju da se uveliko radi na otklanjanju problema. Mobilne verzije sajtova i aplikacija su takođe bili “offline”.

Razlog pada popularnih sajtova je najvjerovatnije napad hakerske grupe pod imenom “Lizard Squad”.

Hakerska grupa koja je u ponedeljak napala sajt “Malaysia Airlines-a”, preuzela je odgovornost za to što su društvene mreže bile van funkcije, što potvrđuje i njihov tvit.

Korisnici su sigurno odahnuli kada su vidjeli da se najpopularnije društvene mreže vraćaju u “život“. Sa druge strane, za ovo kratko vreme na Twitter-u su haštagovi #facebookdown, #ThingsIDidWhenFacebookWasDown, #RIPFACEBOOK, #RIPINSTAGRAM postali nevjerovatno popularni.

Pored Facebooka i Instagrama, hakerska grupa “Lizard Squad” hakovala je i popularnu aplikaciju za upoznavanje Tinder, kao i Hipchat.