<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Do sada isplaćeno više od 71 milion KM

Agencija za osiguranje BiH do sada je, posredstvom Unikredit banke Banjaluka, isplatila više od 71 milion KM osiguranih depozita klijentima Bobar banke, saopšteno je danas iz Unikredit banke.

30. januar 2015, 12:00

U deset dana isplate svoje pravo je ostvarilo više od 11.000 deponenata, a isplaćena suma predstavlja više od 80 odsto od ukupnog iznosa namijenjenog za isplatu.

Od ukupnog broja realizovanih prava deponenata Bobar banke zabilježeno je 255 reklamacija upućenih Agenciji za osiguranje depozita BiH, od čega je više od polovine riješeno.

Broj dosadašnjih podnesenih reklamacija u procentima čini 1,2 odsto od ukupnog broja deponenata koji ostvaruju svoja prava.

Iako deponenti Bobar banke pravo na isplatu osiguranog iznosa depozita do 50.000 KM zadržavaju u narednih pet godina, proces je pokazao da je najveći broj klijenata svoje pravo ostvario već u prvim danima, u periodu od 19. do 30. januara, dodaje se u saopštenju.

Plan isplata po abecednom redu, po danima i mjestu prebivališta deponenata, koji je Unikredit banka Banjaluka napravila u saradnji sa Agencijom za osiguranje depozita BiH, pokazao se potpuno efikasnim u praksi.

Poštujući prethodno poslata obavještenja i planirani raspored, klijenti su

izbjegli gužve i dobili priliku da u miru odluče na koji način će realizovati pravo na isplatu osiguranog iznosa, dodaje se u saopštenju.