<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BUKA objavljuje konkurs za najbolju političku blogerku

Blogujte

BUKA magazin vas poziva da učestvujete u Konkursu za najbolju političku blogerku iz BiH! Nagradni fond iznosi ukupno 2, 500 KM.

11. februar 2015, 12:00

Ovim konkursom, Buka nudi medijski prostor ženama koje žele da iznesu svoje mišljenje o političkim, ekonomskim i drugim temama od društvenog značaja. To se naročito odnosi na žene koje su politički angažovane, samostalno,  u okviru stranaka ili kao aktivistkinje u nevladinom sektoru.

Na ovaj način želimo promovisati potencijal žena i njihov doprinos politici, a nadamo se i da ćemo time ohrabriti žene za veće učešće u političkim i društvenim procesima u BiH.

Uslov za učešće u konkursu je da svoje radove objavljujete na našoj blog sekciji. Broj radova nije ograničen, a potrebna su najmanje 4 rada u periodu konkursa

Prilikom registracije, navedite svoje pravo ime i prezime, dok vaše korisničko ime možete biti i pseudonim. Blogovi koji učestvuju u konkursu moraju sadržati naznaku “za konkurs” pri dnu objavljenog teksta!

Obavještavamo korisnice koje se žele registrovati sa Hotmail naloga da mogu imati probleme sa registracijom, te preporučujemo da se koriste drugi email nalozi.

Registrovati se možete na ovom linku.

Rok za objavljivanje radova je 15. mart. U uži izbor ući će 10 blogova objavljenih od dana objavljivanja konkursa do isteka konkursa, a tri najbolja će biti novčano nagrađena. Nagradni fond iznosi ukupno 2, 500 KM. Dodjela nagrada biće održana krajem marta, kada će blogerke koje su ušle u uži izbor imati priliku da se međusobno upoznaju i razgovaraju o svojim iskustvima u vođenju političkog bloga.

Kod odabira najboljih blogova, uzećemo u obzir relevantnost teme za društvo i lokalnu zajednicu, način na koji je tema obrađena, kao i broj blogova, ostvarenu čitanost, te broj komentara.

Portal Buka jedan je od najposjećenijih političkih portala u Bosni i Hercegovini, sa dnevnom posjetom između 40 000 i 50 000 pojedinačnih posjetilaca. Ovo nam obezbjeđuje značajan medijski uticaj, koji želimo iskoristiti za osnaživanje ženskih glasova u javnom prostoru. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u tome!

Ovaj konkurs je dio programa “Promocija žena u politici”, koji podržava britanska fondacija “Westminster Foundation for Democracy”.

Sve informacije o Konkursu možete dobiti na [email protected], ili na [email protected]