<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Radnici Kosmosa pitaju Vladu RS: Zašto ne postoji volja da se riješe naši problemi?

"Mi i dalje mislimo da ima rješenje i da se može naći, ali ne postoji volja Vlade RS i Uprave da se to riješi", kaže predsjednik štrajkačkog odbora „Kosmos“ a.d. Banjaluka.

24. februar 2015, 12:00

Radnici Kosmosa poslali su dopis Vladi RS u kojem stoji da je potrebno hitno riješiti probleme sa kojima se ovo preduzeće suočava.

Riječ je o problemima koji su nastali u „Kosmosu“ a.d. Banjaluka zbog neisplaćenih 14 plata, penzionog od 2007. godine i zdravstvenog osiguranja duže od godinu dana.

Predsjednik štrajkačkog odbora „Kosmos“ a.d. Banjaluka Željko Nikolić kaže da ove probleme nisu mogli riješiti sa ovom upravom i zato su u štrajku od 22.12.2014. godine.

"Obraćamo Vam se kao vlasniku preduzeća da donesete odluku o rješavanju ovih problema", kaže Nikolić.

Dodao je da je svakome jasno da  ova uprava nema i ne zna rješenje, ili nije voljna da ih rješava iz njima poznatih razloga, stalno nešto obećavaju, a od toga nema ništa.

"Mi ne možemo da živimo od obećanja", rekao je Nikolić.

"Nije nam jasan razlog otkud tolika podrška ovoj Upravi od strane Vlade gdje je u toku opravdani štrajk koji traje duže od dva mjeseca, imamo pravo da sumnjamo. Nejasna nam je nebriga Vlade RS da u preduzeću, čiji je vlasnik, preko 100 radnika drži kao taoce i dovodi u pitanje egzistenciju njihovih porodica, a štiti nesposobnu Upravu", kaže on.

Dodaje da na osnovu njihovih zahtjeva koji su već upućivani Vladi RS traže hitnu reviziju poslovanja u prošloj godini jer sumnjaju u zakonitost.

"Ukoliko se ne riješi ova agonija i non stop se pokušava razbiti ovaj štrajk, koji je opravdan, pod pritiskom radnika bićemo prisiljeni nastaviti štrajk na svojim radnim mjestima", rekao je Nikolić.

Napominje da za bilo kakve posljedice koje uslijede nakon takve odluke odgovornost će biti na Vladi RS.

"Mi i dalje mislimo da ima rješenje i da se može naći, ali ne postoji volja Vlade RS i Uprave da se to riješi", kaže predsjednik štrajkačkog odbora „Kosmos“ a.d. Banjaluka.

Podsjetimo da su se radnici banjalučkog Kosmosa okupili početkom februara u Parku "Mladen Stojanović" kako bi izrazili nezadovoljstvo, jer im nisu ispunjena obećanja.