<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Varufakis: Vraćaju se depoziti u grčke banke

ATINA

Povjerenje se vraća u Grčku zajedno sa bankarskim depozitima, nakon što je Atina uspjela da izdejstvuje četvoromjesečno produženje programa pomoći, izjavio je grčki ministar finansija Janis Varufakis.

26. februar 2015, 12:00

Varufakis je u intervjuu za Blumberg TV rekao da je, nakon više nedjelja povlačenja sredstava iz banaka, samo u utorak, dan nakon odobrenja produžetka programa, u grčke banke deponovano 700 miliona evra, prenosi Frans pres.

Od početka decembra, kada su zakazani izbori u Grčkoj, iz banaka u toj zemlji povučeno je više od 20 milijardi evra, navodi Blumberg.

Definitivno produženje programa međunarodne finansijske pomoći Grčkoj, poslije pozitivne ocjene evropgrupe, treba da odobre i parlamenti zemalja članica evrozone, a  sutra će se izjasniti parlament Njemačke.

Dan uoči glasanja u donjem domu njemačkog parlamenta, danas su u svojevrsnom test glasanju u njemačkoj vladajućoj partiji, konzervativci kancelarke Angele Merkel velikom većinom podržali grčki program reformi i produženje finansijske pomoći toj zemlji, prenio je Rojters.