<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Savez za promjene predložio imena ministara za novi Savjet ministara BiH

Kandidati Saveza za promjene za ministarska mjesta u Savjetu ministara BiH su Mirko Šarović, Igor Crnadak i Dragan Mektić.

27. februar 2015, 12:00

Danas je u Banjaluci održan sastanak lidera Saveza za promjene Mladena Bosića, Mladena Ivanića i Dragana Čavića sa Predsjedavajućim savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Novi ministri u Savjetu ministara BiH - foto BUKA


Igor Crnadak predložen je za ministra vanjskih poslova BiH, Mirko Šarović bi trebao biti novi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa a ministar za bezbjednost Dragan Mektić.


Danas su predstavljeni i kandidati za zamjeničke pozicije.

Savjet ministara BiH

Zamjenici ministara u Savjetu ministara BiH - foto BUKA


Kandidat za zamjenika ministra civilnih poslova je Đorđe Miličević, za zamjenika ministra odbrane Boris Jerinić. A kandidat za zamjenika ministra za ljudska prava takođe Predrag Jović.

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a rekao je da su danas Predsjedavajućem Zvizdiću predata imena kandidata za ministre i zamjenike u budućem Savjetu ministara BiH.


"Skreli smo pažnju na očekivanja Saveza za promjene u budućem Savjetu ministara BiH, prije svega u smislu otvaranja reformskih procesa, promjena na nivou BiH u vidu funkcionisanja institucija koje bi trebale da postanu napokon servis građana" rekao je Bosić, javlja BUKA

Mladen Bosić

Mladen Bosić - foto BUKA

On je dodao da se očekuje otvaranje procesa koji će dovesti do borbe protiv korucpije, i kriminala u BiH, a koji su glavni kočničari bilo kakvog napretka našeg društva.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić je iskazao zadvoljstvo sa predloženim kandidatima i istakao kako svi oni raspolažu svim potrebnim znanjima i vještinama da mogu adekvatno odgovoriti zadacima koji će ih čekati na njihovim funkcijama.

Denis Zvizdić

Denis Zvizdić - foto BUKA



"Naše djelovanje biće usklađeno sa onim programskim ciljevima koji su potpisani između stranaka koji će činiti parlamentarnu većinu na nivou BiH i tu se mogu izdvojiti tri dominantna pravca a to su : evropske intergracije, reforma javne uprave i vladavine prava sa posebnim akcentom na borbu protiv koprupcije i borbu protiv terorizma i drugih oblika kriminala u okviru BiH te izrada reformske agende u vezi sa socio-ekonomskim reformama koje želimo sprovesti u uskoj kooperaciji sa Vladama Federacije BiH, Republike Sprske i Brčko Distrikta" rekao je Predsjedavajući Zvizdić u Banjaluci, javlja BUKA.

On je izrazio svoje ubjeđenje da će novi Savjet ministara biti formiran u narednih desetak dana odnosno do 11. marta.  

" Bilo bi vrlo teško objasniti građanima BiH zašto se ne bi trebalo formirati Vijeće ministara iz razloga koji nemaju nikakve veze sa procedurama i imenovanjima ministara u Vijeću ministara" istakao je Zvizdić.