<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Moguća i poledica u višim predjelima

BANJALUKA

Na putevima u Republici Srpskoj kolovozi su pretežno vlažni i klizavi, u kotlinama i duž rijeka magla mjestimično smanjuje vidljivost, a na dionicama u višim planinskim predjelima moguća je mjestimična poledica.

28. februar 2015, 12:00

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz u usjecima i pored kamenih kosina, te izdvajaju putne pravce Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica (Karuše), na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog deminiranja terena biće povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

Saobraćaj se ovoga jutra na većini puteva na području Federacije BiH odvija po pretežno mokrim kolovozima bez vanrednih zastoja, a na pravcima koji prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, uključujući pravce Bugojno - Kupres - Šuica, Vitez - Travnik i Stolac - Čapljina - Ljubuški.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.