<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

VRIJEME

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima...

01. april 2018, 12:00

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i slabim pljuskovima. Padavine nisu obilne. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jači vjetar na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C. U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Od sredine dana povećanje oblačnosti. Krajem dana malo kiše može pasti u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura većinom zraka između 17 i 22°C.