<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

WordPress konferencija u Banjaluci

Predavači: Ivan Minić, Milan Maglov, Siniša Komlenić, Mladen Stojanović, Željko Džafić, Ivan Ćosić, Nedim Šabić, Marko Uskoković i Vladimir Lelićanin

24. april 2015, 12:00

U organizaciji kompanije DVC Solutions iz Banjaluke, a uz partnersku podršku USAID-a, Inovacionog centra Banja Luka i IT Academy by Link group sutra će se na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci održati prva WordPress konferencija – WordUp conference Banja Luka 2015, sa početkom od 10 časova.

Anja Šolak, marketing menadžer kompanije DVC Solutions rekla je da je WordPress platforma za izradu sajtova i blogova.

"Online, otvoren i besplatan alat, jedan od najlakših i najmoćnijih sistema za upravljanje sadržajem. Mnogi poznati blogovi, medijske kuće, kompanije poput eBuy, CNN, Reuters, Sony, IBM koriste WordPress. WordPress platforma ima veliki broj korisnika u Bosni i Hercegovini i zauzima značajnu poziciju kada je u pitanju broj sajtova zasnovanih na ovoj platformi, ali ne postoji zvanična WordPress zajednica u Bosni i Hercegovini", rekla je Anja Šolak.

Ističe da je zbog toga jedan od glavnih ciljeva konferencije iniciranje uspostavljanja WordPress zajednice, čija je uloga unapređenje kvaliteta proizvoda i usluga koji se izrađuju na WordPress platformi.

Predavači Ivan Minić, Milan Maglov, Siniša Komlenić, Mladen Stojanović, Željko Džafić, Ivan Ćosić, Nedim Šabić, Marko Uskoković i Vladimir Lelićanin govoriće o širokoj dostupnosti WordPress platforme, o ulozi u digitalnom marketingu, i osnovama kreiranja plugin-a za ovu platformu.

Najavljeno je da će konferenciji prisustvovati oko tri stotine učesnika.

"U sklopu konferencije biće i promocija programa za mlade, dok će se danas održati dvije radionice, jedna iz oblasti online marketinga i druga iz oblasti razvoja WordPress-a. Radionice će se održati u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, koji je i podržao ovu konferenciju", rekli su organizatori.

Prijatelji i sponzori konferencije su USAID u Bosni i Hercegovini, IT Academy by LINK Group, SberBank, , EastCode, Adriahost, Teleklik, Technetis, Coca-Cola, Vinarija Jungić, Vitaminka, Red Bull i Knjaz Miloš.

Prijave za konferenciju moguće je podnijeti putem on-line aplikacije postavljene na sajtu www.wordupconference.me,  gdje se nalaze i sve dodatne informacije o konferenciji i predavačima.

Konferencija će takođe imat uživo prenos preko linka koji će biti objavljen na zvaničnom sajtu konferencije www.wordupconference.me.