<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ako koristite Facebook Messenger, ovo bi vas moglo izbezumiti

Oni jednostavnim hackom saznaju sve o vašoj lokaciji...

20. juni 2015, 12:00

Svi smo negdje duboko u glavi svjesni činjenice da Facebook dijeli informacije o našoj lokaciji, htjeli mi to ili ne, no vjerojatno nikada niste ni pomislili koliko su te informacije precizne ili, još gore, koliko je lako doći to istih.

Aran Khanna, student programiranja na Sveučilištu Cambridge, napravio je ekstenziju za internetski preglednik Chrome koja povlači informacije o lokaciji iz Facebook Messenger aplikacije i prikazuje gdje vam se prijatelji nalaze.



Ekstenzija nazvana 'Marauder's Map', referenca na kartu u pričama o Harry Potteru, prikuplja informacije iz poruka poslanih preko Messengera samo ako je u opcijama uključeno dijeljenje lokacije. A upravo je to uključeno automatski i većina korisnika to nikada ne gasi ili ne zna da može ugasiti.

Marauder's Map nije ništa zlonamjerno. Jednostavno vadi podatke o zemljopisnoj širini i dužini unutar javascripta kojim se služi Messenger.

Jutarnji list