<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Majkić o penziji: To pravo mi niko ne može oduzeti, po zakonu je!

"Po zakonu je. Dakle, svi koji iz Parlamenterne skupštine steknu pravo na penziju odlaze na isti način. Ja sam ostvarila pravo na penziju napunivši 40 godina staža. I po osnovu tog prava to mi niko ne može oduzeti. Znači to je po sili zakona i idete u penziju. Po drugom osnovu ja sam dobila mandat, osvojila ga na izborima u periodu 2014 – 2018 i to je takođe pravo koje mi niko ne može oduzeti”, rekla je za ATV Dušanka Majkić, poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH komentarišući pisanje medija da je za dva dana penzije dobila 28.000 KM.

02. juli 2015, 12:00

 Ona je odlučila  da krajem maja ode u penziju, ali samo dan kasnije ponovo je zasnovala radni odnos, piše Slobodna Bosna.

Majkićeva je tokom protekle godine, u prosjeku, svakog mjeseca primala oko 7.300 KM, odnosno devet prosječnih plata u državi, ili približno 25 prosječnih penzija!

Dušanki Majkić je 25. maja ove godine izdato rješenje o “prestanku statusa stalno zaposlene poslanice zbog odlaska u penziju po sili zakona”. Drugim rješenjem istog dana, dodijeljena joj je jednokratna “pomoć” u iznosu od oko 28.000 KM, što odgovara iznosu njenih šest plata u toj godini.

Ali, samo dva dana kasnije, dakle 27. maja ove godine, Dušanka Majkić je dobila još jedno rješenje – ovoga puta o “sticanju statusa stalno zaposlene poslanice”, što će reći da je u penziji provela svega dva dana, taman toliko da stekne formalne uslove za isplatu otpremnine.