<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mejvederu oduzet WBO pojas!

Američkom bokseru Flojdu Mejvederu junioru oduzeta je svjetska titula u velter kategoriji u WBO verziji koju je osvojio pobjedom nad Manijem Pakjaom u maju.

07. juli 2015, 12:00

Mejvederu je oduzet pojas zbog neplaćene takse, koja je obavezna po pravilima WBO koje se odnose na boksere koji u svom posjedu imaju više titula.

Amerikanac je pobjedom nad Pakjaom u velter kategoriji poboljšao svoj skor na 48 mečeva bez poraza, ali je propustio rok za plaćanje 200.000 dolara na ime takse.

Ta suma je, inače, samo 0,1 odsto onoga što je Mejveder zaradio pobjedom nad Pakjaom, pa je WBO objavio da će morati da se odrekne titule. Amerikanac u svom posjedu ima i juniorsku titulu u srednjoj kategoriji u WBO verziji i zbog toga je nastao problem. 

WBO je istakao da je protiv pravila da bokseri drže svjetske titula u više težinskih kategorija i da Mejveder treba da izabere koje titule će se odreći. Mejveder, najplaćeniji bokser u istoriji, ima do petka da se oglasi i odgovori WBO kakav je njegov stav. 

Komitet WBO nema alternativo, već da prestane da priznaje Flojda Mejvedera kao WBO svjetskog šampiona u velter kategorije i oduzme mu titulu zbog nepoštovanja pravila WBO“, stoji u saopštenju. 

Mejveder, koji je od borbe sa Pakjaom zaradio preko 200 miliona dolara, ima dvije nedjelje da podnese žalbu na odluku WBO.